Suzuki heeft de bij de Splash enkele cosmetische ingrepen gedaan. Het gevolg is direct zichtbaar, de Splash heeft niet langer een onschuldig snoetje maar een grote mond.

Suzuki stelt de vernieuwde Splash voor. Je hoeft niet lang naar de foto’s te kijken om te zien wat de wijzigingen zijn. De nieuwe, bijna agressief ogende grille springt meteen in het oog. Links en rechts daarvan zijn nieuwe behuizingen voor de mistlichten aangebracht.

De koplampen zelf zijn ongewijzigd maar de motorkap is wel nieuw en heeft nu twee scherpe vouwen. Aan de achterkant maakte Suzuki de Splash optisch breder door aan beide zijden van de bumper roosters aan te brengen. Door alle aanpassingen is de Splash 6 centimeter langer geworden.

In het interieur blijft bijna alles bij het oude. De aluminiumkleurige rand rondom de middenconsole is vervangen door een hoogglans zwart exemplaar. Technisch zijn er geen wijzigingen, de 1.0 en 1.2 benzinemotoren blijven leverbaar – waarbij de 1.0-versie is vrijgesteld van wegenbelasting tot 1 januari 2014. Suzuki opent op 1 juli de orderboeken van de vernieuwde Splash. De nieuwe vanafprijs bedraagt 9.899 euro.