Bij een nieuwe Continental GT hoort natuurlijk een nieuwe GT Speed. En dus onthult Bentley vandaag haar snelste productie-auto ooit.

Vorig jaar kreeg de Bentley Continental GT een make-over dus het was natuurlijk wachten op de nieuwe GT Speed. Die is er nu, hij maakt z’n debuut eind juni op het Goodwood Festival of Speed in Engeland. Dat is een passende omgeving voor de presentatie van de ‘snelste productie-Bentley ooit’.

Die titel dankt hij aan 625 pk vermogen en 800 Nm koppel, geproduceerd door de bekende 6.0 W12 twinturbomotor. Bentley geeft een topsnelheid van 329 km/u op en vanuit stilstand duurt het 4,2 seconden voordat de GT Speed 100 km/u aantikt. Oh ja, hij is ook 12 procent zuiniger dan z’n voorganger.

De verbruiksreductie is mede te danken aan de nieuwe maar inmiddels uit vele auto’s bekende achttraps automatische versnellingsbak van specialist ZF. Verder heeft Bentley de stuurinstallatie een upgrade gegeven, de auto verlaagd en de vering aangepast. 21 inch wielen met Pirelli P-Zero-banden zorgen voor contact met het asfalt.

Mocht je over een dikke portemonnee beschikken en interesse hebben in de GT Speed, dan is het goed om te weten dat de orderboeken per direct zijn geopend. De prijs is overigens nog niet bekend. Leveringen starten in oktober.