Seat Toledo is bijna klaar

De Seat Toledo is zo goed als productieklaar. Het studiemodel dat op de autosalon van Genève staat kan bijna één op één in productie.

Geen nieuwe Seat Leon maar een nieuwe Toledo. Althans, bijna de nieuwe Toledo want de getoonde auto in Genève is nog een conceptcar. Wel een die zo in productie kan en dat gaat dan ook gebeuren. Nog voor het eind van het jaar staat de auto bij de dealers. De nieuwe Toledo is een keurig ogende sedan met een vleugje Spaanse jeugdigheid. De koplampen komen overeen met die van de vernieuwde Ibiza en de zeshoekige achterlichten gaan we in de toekomst ongetwijfeld vaker terugzien.

Wat betekent dit voor de nieuwe Leon? Die komt ook maar later en staat ook op een ander onderstel. De hatchback gaat namelijk gebruikmaken van het geheel nieuwe platform, dat op de autosalon van Genève bij zustermerk Audi debuteert. De nieuwe Leon komt boven de Toledo te staan en zal dus flink groeien. De Toledo deelt zijn techniek met de aankomende Skoda Rapide.

Verder toon Seat op de autosalon de vernieuwde Ibiza, die nu een stuk volwassener uit z’n ogen kijkt. De – optioneel te bestellen – led-verlichting maakt van de Ibiza een serieus ogende auto.