Nissan Hi-Cross: geen nieuwe X-Trail

Onthuld op de autosalon van Genève: de Nissan Hi-Cross. Dit is geen voorbode van de nieuwe X-Trail.

De Nissan Hi-Cross staat gebroederlijk naast de Invitation Concept op de autosalon van Genève. Twee wereldprimeurs en beide serieuze voorbodes van toekomstige modellen. Nissan hield de Hi-Cross tot aan de autosalon zelfs geheim, zodat we nu voor het eerst kennis maken met de conceptcar.

Deze auto moet je volgens de woordvoerder van Nissan Nederland zien als de grote broer van de Qashqai. “Hij komt tussen de Qashqai+2 en X-Trail in, dan moet je zelf de conclusies maar trekken.” Dat doen we dan maar. 1: er komt geen nieuwe X-Trail en 2: er komt ook geen nieuwe Qasqai+2. Het ontwerp van de Hi-Cross geeft al in grote lijnen aan hoe de auto eruit komt te zien. De productieversie komt in 2014 op de markt.

Eerder al verschijnt de auto die wordt afgeleid van de Invitation Concept. Ook deze auto heeft een wat ingewikkeld verhaal. Hij zal namelijk de Note opvolgen maar moet tegelijkertijd een concurrent van bijvoorbeeld de Ford Fiesta worden. Het ontwerp is af, volgens de woordvoerder wordt er niet al te veel meer gewijzigd aan de conceptcar voordat ‘ie in productie gaat. Over precies een jaar op dezelfde autoshow maken we kennis met het uiteindelijke resultaat.