Over een maand debuteert in China de MG 5. Qua ontwerp kan de compacte middenklasse hatchback de concurrentie met zijn rivalen goed aan, zo laten de eerste foto’s zien.

Eind april presenteert het Brits-Chinese merk MG op de autoshow van Sjanghai de 5. Het nieuwe model arriveert 18 maanden later in Europa, allereerst natuurlijk in Groot-Brittannië. De Europese versie wordt anders afgewerkt dan de Chinese, waardoor hij de concurrentie hier aan kan. Dat is te zien op de eerste, officiële foto’s van het model.

De MG 5 is een vijfdeurs hatchback met niet alleen een dynamische vouw onderaan de flanken, zoals je tegenwoordig wel vaker ziet. Ook de motorkap is voorzien van een duidelijke vouw in V-vorm. De ronde lichtunits lopen over in de smalle grille, die in het midden voorzien is van het MG-logo. De MG 5 is 4,36 meter lang, 1,80 meter breed en 1,49 meter hoog. Al met met is het ontwerp in het geheel niet onaardig voor een ‘Chinese auto’. Enkele Britten waren dan ook bij het ontwikkelproces betrokken.

MG meldt verder dat de MG 5 in Europa van andere motoren voorzien wordt dan de binnenkort debuterende Chinese variant. Waarschijnlijk gaat het om exemplaren met een inhoud van slechts 1,0 tot 1,5 liter die in staat zijn 115 tot 165 pk aan vermogen te leveren. MG hoopt hier minimaal een diesel te leveren. Natuurlijk wachten we vol spanning af of het voor 80 procent in China gebouwde model hier straks tegen een concurrerende prijs wordt verkocht.