Alle John Cooper Works-versies van Mini krijgen de beschikking over een zuinigere 1.6 turbomotor. Ook nieuw is dat je vanaf deze zomer kunt kiezen voor een zestraps automaat.

De eerder dit jaar aangekondigde Countryman John Cooper Works heeft ‘m al: de vernieuwde 1.6 turbomotor. Het blok is niet alleen zuiniger dan de vorige versie maar reageert ook sneller op de bewegingen van het gaspedaal. Voor de prestaties maakt het allemaal niet veel uit, voor het verbruik wel.

Het vermogen is onveranderd 211 pk, alleen de Countryman heeft iets meer power – namelijk 218 pk. Als voorbeeld nemen we de hatchback, die in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u rijdt. Het brandstofverbruik is gedaald naar 6,6 l/100 km (1 op 15,1), dat was 7,1 liter. De CO2-uitstoot bedraagt nu 153 g/km in plaats van 165 g/km.

Voor de andere Mini John Cooper Works-modellen – de Cabrio, Clubman, Coupé en Roadster – gelden soortgelijke verschuivingen. Nieuw is verder dat al deze modellen voortaan zijn te verkrijgen met een automatische versnellingsbak met zes verzetten. Vanaf deze zomer staan de zuinigere Works-modellen in de showroom. De nieuwe prijzen zijn nog niet bekend.