De Mini Life Ball 2012 is uniek en speciaal ontworpen voor het goede doel. Dit weekend ging de fleurige Mini onder de hamer.

Laten we maar beginnen met het slechte nieuws: de Mini Roadster is verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het goede doel, in dit geval de bestrijding van aids, dus écht slecht nieuws is dat natuurlijk niet – vooral ook omdat de auto 54.000 euro opleverde bij de veiling. De gelukkig koper rijdt nu rond in een unieke Mini.

De Mini Life Ball 2012 is ontworpen door de hoofdredacteur van de Italiaanse editie van tijdschrift Vogue. Een kleurig bloemenpatroon overheerst, het is te vinden op de rallystrepen, het dak, de stoelen en het dashboard.

Ook de carrosseriekleur is opvallend: matpaars, en dat in combinatie met goudkleurige buitenspiegels en deurgrepen. Ook in de wielen zijn goudkleurige elementen te vinden. Volgens de bedenker van deze Mini staan de bloemen voor ‘vreugde en leven’, iets waar het Life Ball – het jaarlijkse evenement in Wenen waar geld wordt ingezameld voor de bestrijding van aids – ook voor vecht.