Het kon natuurlijk niet uitblijven. Nadat Citroën en Peugeot de prijzen van hun elektrische stadsauto’s al fors verlaagden volgt nu ook Mitsubishi.

De nieuwe prijs van de Mitsubishi i-MiEV bedraagt 27.990 euro. De elektrische stadsauto is daarmee bijna 7.000 euro goedkoper geworden en dat is vooral te danken aan de goedkopere batterijproductie. Eerder al verlaagden Citroën en Peugeot de prijzen van de C-Zero en iOn, de zustermodellen van i-MiEV.

Nieuw op de elektrische Mitsubishi is AVAS, wat staat voor Approaching Vehicle Audible System. Dit systeem attendeert voetgangers op de komst van de fluisterstille i-MiEV middels een zoemend geluid. Het waarschuwingssignaal is afkomstig uit twee luidsprekers in de voorbumper van de auto.

De standaarduitrusting van de i-MiEV blijft verder gelijk. De auto is voorzien van elektrisch bedienbare ramen, verwarmbare buitenspiegels, centrale deurvergrendeling, radio met cd-speler en USB aansluiting, zes airbags, privacy glass, LED achterlichten en airconditioning met climate control – die op afstand is te activeren.