Eind 2013 keert MG in Nederland terug. Het duurt allemaal wat langer dan gepland maar het Britse merk kan daardoor wel sterker aan de start verschijnen.

MG heeft nog altijd plannen om naar het vasteland van Europa terug te keren. Eigenlijk zou dat dit jaar al gebeuren maar de opstart van het merk duurt langer dan gepland. Automotive News meldt dat de Chinese eigenaar van MG eind 2013 wil starten met de verkoop van auto’s in de Benelux en Scandinavië. In eerste instantie met twee modellen maar dat moeten er snel meer worden.

MG wordt op dit moment alleen in Groot Brittanië verkocht. Alleen de MG6 – een Volkswagen Passat-concurrent -  en de stokoude MG TF maken deel uit van het assortiment. Die laatste komt niet naar Nederland maar wel de MG3, een compact model dat volgend jaar in productie gaat. De onderdelen komen uit China maar assemblage vindt plaats in Engeland.

Na de MG3 en MG6, die met een in eigen huis ontwikkelde dieselmotor leverbaar wordt, volgt in 2014 de MG5. Dat model is al klaar en wordt net als de MG3 in China al verkocht. Deze auto moet je zien als concurrent van de Renault Mégane en Ford Focus. Een SUV staat in de planning voor 2014 of 2015 en er komt ook een stadsauto maar wanneer is nog niet bekend.

MG kijkt goed naar Kia. Het merk wil met fris gestileerde auto’s de markt veroveren. Over 5 jaar hoopt MG op volle sterkte te zijn met een compleet modelgamma. Er staat nog geen roadster – de opvolger van de TF – op de planning, maar wat niet is, kan nog komen…