Hyundai heeft een leuk nieuwtje op de autoshow van Los Angeles: de Veloster C3 Roll Top. Dat is een Veloster met een multifunctioneel cabriodak.

Hyundai vermaakt het publiek op de autoshow van Los Angeles met de Veloster C3 Roll Top. De naam klinkt wat ingewikkeld maar dit studiemodel is een grappige variatie op de Veloster. Het opvallende, rode canvasdak kan namelijk naar voren of naar achteren worden geopend.

Is dat handig? Ja, zegt Hyundai want als je het dak naar voren toe opent dan kun je allerlei hippe spullen meenemen zoals een surfplank, kano of een fixie. Een wat? Een fixie. Dat is een fiets zonder remmen en met slechts een - lage - versnelling. Je kunt hiermee stoere trucjes uithalen in een hip stadspark. Omdat de Veloster C3 Roll Top heel erg hip is heeft Hyundai een bijpassende fixie ontworpen.

Het rode dak is niet het enige opvallende designkenmerk van de Veloster C3 Roll Top. Wat dacht je van de turquoise gekleurde achterwielen? Iets minder opvallend zijn de ‘opgeblazen’ grille, de extra ledjes aan de voorkant en de dikke sideskirts. Origineel is het mozaïekwerk in de bagagevloer, dat is gemaakt van gerecyclede oude skateboardbanen en is bedrukt met kleurige printjes.

Hyundai rept met geen woord over eventuele productieplannen maar een Veloster met canvas cabriodak is natuurlijk niet ondenkbaar.