Volkswagen Scirocco R-Line

Ondanks berichten in sommige media dat de Volkswagen Scirocco uit Nederland verdwijnt blijft deze voorlopig nog gewoon leverbaar. Wel maakt de importeur een pas op de plaats. 

Een dealerbrief die op het VW Forum is afgedrukt heeft geleid tot berichten dat Volkswagen stopt met de levering van de sportcoupé. De zaken liggen net iets anders. Wij spraken PR-manager Volkswagen Ralf Denissen van importeur Pon's Automobielhandel. 

Hij vertelt ons dat het merk een pas op de plaats maakt vanwege de grote voorraad aan de ene kant en het lage aantal bestellingen aan de andere. Tot en met eind oktober is de Volkswagen Scirocco gewoon nog naar persoonlijke wens te bestellen. Vanaf die datum zal de importeur voorlopig geen nieuwe bestellingen meer plaatsen. Het beschikbare assortiment nieuwe Scirocco's bij de dealers is echter nog ruim, de klant heeft dus ook na oktober nog wat te kiezen. 

Denissen benadrukt dat er voor de lange termijn nog geen beslissing gevallen is. Met andere woorden, de importeur zou weer kunnen besluiten om Scirocco's bij de fabriek te gaan bestellen. De sportcoupé blijft namelijk gewoon in productie. Volgend jaar wordt een gefacelift model verwacht. Voorlopig kunnen we dus nog blijven genieten van de fraai ogende wervelwind.