Volgens critici was het onmogelijk: de compacte cross-over Nissan Juke aan laten drijven door de motor van de sportauto GT-R. Nu is het een feit. 

De eerste Nissan Juke-R is aan de eigenaar afgeleverd, de tweede wordt momenteel gebouwd. Voor een vanafprijs van 500.000 euro bouwt Nissan de Juke-R naar wens, in samenwerking met technisch autosportspecialist RML Group. De RML-experts waren nodig om de Juke-R conceptcar uit te werken naar een productiemodel - iets wat nooit de bedoeling was geweest. De overweldigende reacties - er werd zelfs geboden op de conceptcar - deed Nissan echter besluiten een beperkt aantal exemplaren te bouwen.

De aandrijflijn en wielophanging komen uit de Nissan GT-R sportauto. De Juke-R heeft een rolkooi die door de Fia is gecertificeerd. Dankzij de samenwerking met RML is nog meer power uit de 3,8 liter V6-motor met twinturbo verkregen: 545 pk. De 'urban cross-over' kan daarmee maar het best de snelweg of het circuit op want de maximale snelheid ligt op 275 km/u. Om vanuit stilstand op de 100 km/u te zitten zijn circa 3 seconden nodig.

Nissan Design Europe heeft de aankleding van het productiemodel onder z'n hoede genomen. De bumpers en dorpels zijn opnieuw ontworpen. De ventilatie-openingen voor en achter, evenals de diffuser aan de achterzijde, hebben een carbon-look afwerking gekregen. 

Voor degenen die niet in staat zijn het halve miljoen neer te tellen voor de Juke-R maakt Nissan bekend dat deze cross-over de hoofdrol heeft in de nieuwe game Ashphalt 7: Heat. Dit virtuele racespel is vanaf eind dit jaar te downloaden voor smartphones en tablets met het iOS- of Android-besturingssysteem. Ook de Nissan Juke Nismo komt voor in het spel. Deze performance-uitvoering van de Juke verschijnt begin 2013 in de Nederlandse showroom.