De Infiniti FX Vettel Edition is eindelijk klaar. Vijftig exemplaren van de limited edition cross-over, die eigenlijk beter een sportauto genoemd kan worden, komen naar West-Europa. Je kunt 'em nog bestellen. Daarmee word je lid van een exclusieve autoclub die leuke dingen onderneemt met Vettel persoonlijk. 

Op de IAA-autobeurs in 2011 toonde Infiniti de conceptversie van de FX Vettel Edition. De speciale uitvoering was mede ontworpen door Formule 1-coureur Sebastian Vettel. Nu blijkt dat de wereldkampioen een veel grotere rol in de ontwikkeling van de Vettel Edition heeft gehad dan alleen maar materialen en kleuren uitzoeken. Zo was hij lid van het testteam dat de rijeigenschappen van de speciale FX 50 optimaliseerde. 

Het vermogen van de vijfliter V8-motor uit de normale FX 50 is opgeschroefd van 390 naar 420 pk, het koppel van 500 naar 520 Nm. De 0-100 km/u-sprint legt 'de Vettel' af in 5,6 seconden. De snelheid is afgeregeld op maximaal 250 km/u. Bij de transformatie van de FX naar de sportieve Vettel Edition zijn de standaard carrosseriedelen vervangen door het lichtgewicht koolstofvezel dat het Red Bull Racing-team ook gebruikt in de F1-auto. Ze zijn handgemaakt en met twaalf lagen coating afgewerkt.

Zowel op het ex- als in het interieur zijn talloze elementen in carbon uitgevoerd. Verder vind je leuke gadgets zoals het centraal gemonteerde mistachterlicht, in de rechthoekige vorm van een F1-regenlamp. Het is mogelijk om uitlaatsysteem-kleppen vanaf het dashboard te openen en zo te genieten van het V8-geluid. Andere afwijkingen van de standaard-FX zijn bedoeld om de auto aerodynamischer en prestatiegerichter te maken. Voorbeelden zijn een verlaagd onderstel, sportveren en de optionele achterspoiler die 30 procent meer neerwaartse druk levert. 

Infiniti FX Vettel Edition

De productie begint februari 2013. Een maand later wordt de FX Vettel Edition aan de klanten uitgeleverd, te beginnen met de coureur zelf. Afhankelijk van het land waar je de auto bestelt beginnen de prijzen bij 120.000 euro; in Nederland is de exacte prijs nog onbekend vanwege de toe te voegen BPM. Van de vijftig exemplaren bestemd voor West-Europa zijn er nog 33 te koop. Dan heb je een unieke auto want in Nederland is nog maar een Vettel Edition besteld.

Kopers wereldwijd worden automatisch lid van een exclusieve autoclub - mét Sebastian Vettel. Clubleden worden uitgenodigd voor vip-evenementen zoals rijtrainingen door coureurs, meerijden in een F1-auto en het bijwonen van exclusieve evenementen. Dat is haast nog unieker dan de auto.