De gefacelifte Honda CR-Z wordt eind deze maand verwacht op de autobeurs van Parijs. Het is vooralsnog speculeren wat we gaan zien. De intrigerende teaser 'S+' suggereert mogelijk de komst van een extra sportief model.

'Life Design Hybrid', enkele Japanse tekens, gevolgd door 'CR-Z' en '9.27 Thu' ofwel 'donderdag 27 september'. Deze tekst vormt het eerste plaatje van een diashow met enkele teaserplaatjes op de Japanse Honda website. De Japanse tekens zouden ruwweg vertaald kunnen worden door de tekst 'voor iedereen, voor elke weg, voor iedere snelheid, geniet van de rit'. 

De betekenis? We verwachten de onthulling van de gefacelifte Honda CR-Z op de autosalon van Parijs, tijdens de persdag op 27 september. Deze sportcoupé debuteerde in 2010 dus de update halverwege z'n levenscyclus is aanstaande. Het 2013-model wordt op enkele punten in het in- en exterieur aangepast. Daarvan zien we enkele voorbeelden op de teasers: wielen met een nieuw design in zwart-en-zilver plus nieuwe lichtunits.

De derde teaser is het meest intrigerend. Het beeldt een knopje af met daarop de tekst 'S+'. Waar staat dit voor? Speculaties op het internet variëren van een extra rijmodus (naast Econ, Normal en Sport) tot een extra uitvoering (naast de 1.5 GT, S en Sport) van het hybride model. 'S+' betekent 'Sport Plus', daarover zijn vriend en vijand het eens. Want de CR-Z wordt door Honda weliswaar 'sportcoupé' genoemd, menig autokoper is ontevreden over het systeemvermogen (van benzine- plus elektromotor) dat slechts 123 pk sterk is. 

Een eerder circulerend verhaal over de komst van een CR-Z Si high-performance versie voedt deze verwachting. We gaan het zien en horen op 27 september.