Net als de meest gangbare autofabrikanten biedt McLaren voortaan occasions met merkgarantie te koop aan. Maar anders dan de bekende garantielabels komt McLaren Qualified inclusief een technische upgrade en individualiseringsopties. 

Voortaan kun je bij McLaren-dealers ook occasions kopen met het merkgarantielabel Qualified. Daarvoor kopen de dealers de McLaren MP4-12C of 12C Spider terug van de eerste eigenaar, geven door het merk getrainde technici de auto een 'bumper tot bumper' inspectie én krijgt 'ie de meest up-to-date technische upgrade.

Dat laatste is uniek bij zulke occasionprogramma's. Want de gebruikte 12C krijgt gewoon de laatste 2013- (of wat het jaartal ook moge zijn) specificaties. Dat betekent onder meer 25 pk extra vermogen zonder stijgend brandstofverbruik, geoptimaliseerde callibratie van de transmissie en de nieuwste software. Zoals het merk het stelt, is de auto 'net zo goed, zo niet beter, dan toen deze de McLaren-fabriek voor het eerst verliet'.

Een McLaren Qualified is net zo goed, zo niet beter, dan toen deze de McLaren-fabriek voor het eerst verliet

Het idee dat je een nieuwe auto koopt in plaats van een gebruikte, krijg je ook door de mogelijkheid om de occasion te personaliseren. Daarvoor is het uitgebreide assortiment accessoires van McLaren Special Operations beschikbaar. Binnen maximaal 4 weken is de auto klaar om mee te nemen.

Als de auto afgeleverd wordt krijg je 2 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking. Daar is pechhulp bij inbegrepen. Ook kom je als koper van een McLaren Qualified-occasion in aanmerking voor speciale aanbiedingen zoals trackdays en een bezoek aan het McLaren Technology Centre. McLaren hoopt dat met de nieuwe dienst ook de restwaarde van de 12C hoog blijft.