Mini Coupé

De Mini Coupé en Roadster verdwijnen maar er komt iets anders voor in de plaats. Volgens de laatste geruchten werkt Mini namelijk aan een nieuwe sportauto.

De geruchtenmodel rondom de nieuwe generatie Mini draait volop. Dat de hatchback in november in Los Angeles wordt onthuld is een van de weinige zekerheden. Want wat gaat er gebeuren met het enorme assortiment Mini’s? De Coupé en Roadster lijken het niet te gaan halen maar daar komt iets anders voor in de plaats.

Volgens diverse Amerikaanse en Australische media werkt Mini namelijk aan een sportauto, die duidelijk een eigen plaats krijgt in het assortiment. De huidige Coupé en Roadster staan te dicht bij de hatchback en zijn daardoor te weinig onderscheidend. Voorlopig blijven die twee overigens nog gewoon in het assortiment, ook nadat de nieuwe hatchback verschijnt begint 2014.

De nieuwe sportauto zal geen enkel stuk plaatwerk delen met de nieuwe Mini hatchback. Wel krijgt de auto enkele uiterlijke verwijzingen, zoals ronde koplampen. Ook komt de sportauto op hetzelfde onderstel als de hatchback te staan en op termijn verschijnt ook nog een cabriolet van de 'super-Mini'.