Chevrolet voert diverse wijzigingen door aan de Spark, Aveo, Cruze, Orlando en Trax. Je moet dan vooral denken aan nieuwe opties, uitvoeringen en motoren.

Chevrolet frist in een klap bijna alle modellen op met nieuwe opties en/of motoren. De Spark, Aveo, Cruze, Orlando en Trax profiteren van de verbeteringen voor modeljaar 2014. Chevrolet presenteert de ‘vernieuwde’ modellen op de autoshow van Frankfurt volgende maand.

Spark

De Spark mag zich verheugen op een nieuwe uitvoering, de vrolijke Bubble Edition. Die naam dankt hij aan de gekleurde bestickering maar dat is niet alles. Ook een sportievere voorbumper, sideskirts, witte 15 inch wielen en een versierd interieur kenmerken de Bubble Edition. Voor alle Spark-modellen geldt dat ze met ingang van het nieuwe modeljaar standaard ESP krijgen, een vernieuwd instrumentarium en een nieuwe radio met Bluetooth.

Aveo en Cruze

Voor de Aveo heeft Chevrolet als nieuwe optie een achteruitrijcamera en de duurdere versies van de auto worden voortaan uitgerust met led-knipperlichten in de zijspiegels. De Cruze krijgt twee nieuwe motoren, een 1.4 benzinemotor met 100 pk aan de onderkant van het gamma en een 1.7 dieselkrachtbron. Die laatste heeft 110 pk en is de nieuwe instapdiesel. Met een CO2-uitstoot van 99 g/km is het ook de schoonste Cruze van dit moment en goed voor 20 procent bijtelling. Verder levert Chevrolet optioneel een dodehoekdetectiesysteem en nieuwe audio-installaties.

Chevrolet Orlando

Orlando en Trax

Voor de Orlando staan diverse nieuwe opties klaar: een inparkeersysteem, MyLink infotainment met 7 inch beeldscherm, dodehoekdetectie en een zestraps automaat. Verder krijgt de Orlando led-knipperlichten en zijn er nieuwe 17 en 18 inch wielen. De Trax is nog maar net op de markt maar ook die mag mee in de vernieuwingsronde. Goed nieuws in dit geval want de Trax 1.4 Turbo is er voortaan ook met alleen voorwielaandrijving. Ten opzichte van 4WD betekent dat een lagere gewicht en brandstofverbruik, minder CO2 en een lagere vanafprijs.