Een conceptcar van de McLaren 12C? Die auto is toch al jaren in productie? Tja, de Special Operations 12C Concept is eerder een showmodel dat laat zien hoe je deze sportwagen kunt individualiseren.

'Special Operations' verwijst naar de afdeling MSO - McLaren Special Operations - dat bij het sportwagenmerk verantwoordelijk is voor het personaliseren van de auto's van klanten. Van tijd tot tijd brengt MSO een showmodel uit om de mogelijkheden te laten zien. Eerder zagen we al de radicale McLaren X-1, dit keer is de 12C - een stuk bescheidener - aangekleed. 

De Special Operations 12C heeft een aangepaste motorkap, 'louvres' in de bumper, op het dak een luchthapper, een 'Airbrake' luchtrem die de achtervleugel kantelt en andere elementen in koolstofvezel. Carbon is eveneens te vinden in het interieur, onder andere voor switches en in het instrumentenpaneel.

Verder wist MSO enkele grammen gewicht op de auto te besparen door het gebruik van titanium in doppen voor de wielen en de olie- en waterreservoirs. De concept-12C heeft bovendien lichtgewicht wielen in een nieuw ontwerp. Op de facebook-pagina van McLaren Automotive kun jij de fabrikant laten weten met welke van deze onderdelen jij jouw 'droom 12C' zou verfraaien.