PSA Peugeot Citroën en General Motors

PSA Peugeot Citroën en General Motors breiden hun samenwerking uit met de gezamenlijke ontwikkeling van een compacte bestelauto. Dat en meer hebben de twee bedrijven zojuist bekend gemaakt.

De samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en General Motors wordt uitgebreid met de ontwikkeling van een compacte bestelauto. De twee bedrijven gaan dit model bouwen op een platform van PSA.

De twee autobouwers bevestigen verder de gezamenlijke ontwikkeling een compacte MPV (opvolgers Opel Meriva en Citroën C3 Picasso) en een cross-over in het C-segment (opvolgers Peugeot 3008 en Citroën DS4). Die laatste gaat in een PSA-fabriek in Frankrijk gebouwd worden, de compacte MPV’s lopen in de toekomst in een Opel-fabriek in Spanje van de band. Alle auto’s worden gebouwd op een platform van PSA.

PSA en GM beloven dat in 2016 de eerste gezamenlijk ontwikkelde modellen het daglicht zien. Of en hoe de twee bedrijven motoren gaan uitwisselen is nog niet bekend. De eerder aangekondigde projecten voor de ontwikkeling van een kleine turbomotor en een platform voor compacte auto’s gaan niet door. Uit een ‘uitgebreide evaluatie’ is gebleken dat deze projecten te weinig opleveren voor de twee bedrijven.