De eerste foto’s van de nieuwe Rodius zijn binnen. Het gaat om onofficiële beelden die een heel aardige indruk geven van hoe auto eruit ziet.

De nieuwe Ssangyong Rodius heeft (bijna) geen geheimen meer. De meeste informatie was door SsangYong al eerder vrijgegeven, inclusief enkele tekeningen. En nu hebben we de eerste foto’s, die gemaakt zijn tijdens een besloten preview in Zuid Korea en zijn geplaatst op een Koreaanse website.

De Rodius blijkt in de praktijk – in tegenstelling tot wat de tekeningen deden vermoeden – toch wel wat excentrieke ontwerptrekjes van zijn voorganger over te hebben genomen. De ‘dakkapel’ achteraan is wel wat genormaliseerd maar de basisvorm van de auto toont veel overeenkomsten.

Het interieur ziet er op de foto’s keurig uit, met als opvallendste kenmerk het centraal geplaatste instrumentarium. De nieuwe Rodius biedt plaats aan zeven personen en wordt leverbaar met een 2.0 dieselmotor. Meer informatie krijgen we bij de officiële onthulling, die binnen enkele weken zal plaatsvinden.