Op de aanstaande autosalon van Genève zal SsangYong niet alleen de geheel vernieuwde Rodius tonen maar ook een conceptcar. De SIV-1 Concept, een studiemodel van een 'cross-over utility vehicle', belichaamt de nieuwe designfilosofie van het Koreaanse merk. Het toont dat SsangYong ook mooie, moderne auto's kan ontwerpen.

Na de 'stiekeme onthulling' volgt de officiële: SsangYong geeft de eerste geautoriseerde foto's vrij van de geheel vernieuwde Rodius zoals die op de Europese markt komt. De wereldpremière staat gepland voor begin maart op de autosalon van Genève. 

Verrassend genoeg neemt het Koreaanse merk nóg een nieuwtje mee naar de Zwitserse beurs: de SIV-1 Concept. Deze cryptische naam staat voor 'Smart Interface Vehicle' en wordt door het merk omschreven als een 'Multi-Interface Mid-Premium CUV'. Die laatste afkorting luidt voluit 'cross-over vehicle' en inderdaad zien we een keurige SUV cross-over die niet onderdoet voor Europese modellen. Daar waar de MPV Rodius nog voortbouwt op het verleden van het merk, met de nadruk op ruimte en praktisch gebruik, laat de SIV-1 zien dat SsangYong ook auto's kan ontwerpen met een mooi, modern en gestroomlijnd uiterlijk. 

SsangYong Rodius 2013

De SIV-1 is net als de Rodius groot. Liefst 4,50 meter lang, 1,88 meter breed en 1,64 meter de hoogte in. De wielbasis blijft beperkt tot 2,70 meter. De vier individuele kuipstoelen geven aan dat comfort ook van belang zal zijn in de nieuwe ontwerpfilosofie van SsangYong. Het Zuid-Koreaanse merk, tegenwoordig onderdeel van het Indiase concern Mahindra, geeft daarnaast aan dat het gaat voor 'maximale veiligheid'. 

Overigens heeft SsangYong toch ook energie gestoken in het naar een hoger kwaliteitsniveau tillen van de Rodius. De nieuwe generatie is voorzien van veiligheidssystemen als een 'supervision cluster' en zijairbags. Het persbericht rept daarnaast van 'het comfort van een luxe auto'. Over enkele weken kunnen we zien in hoeverre het merk dit waarmaakt. Nederlandse consumenten kunnen in de eerste helft van dit jaar de auto in de showrooms vinden. Kopers hebben keuze uit twee interieurkleuren, Tiffany Grey en Sepia Beige.