Zo spreid je lekker de aandacht. Eerst de A3, dan de A3 Sportback, vervolgens de S3 en nu de S3 Sportback. De laatste in de rij is zojuist door Audi online gepresenteerd en debuteert op de autosalon van Genève.

We weten alles al over de Audi A3, de vijfdeurs Sportback en de sportieve S3, dus het enige nieuws aan de S3 Sportback is de combinatie van S3 en Sportback. De vijfdeurs A3 is ruimer en praktischer, waarmee de keuze voor de voorlopig snelste A3-versie weer iets groter is.

Om je geheugen even op te frissen, de S3 heeft een 2.0 TFSI-motor met 300 pk vermogen en 380 Nm koppel. Daarmee sprint de Sportback in slechts 5,0 seconden van 0 naar 100 km/u. Dankzij de launch control is dat trouwens kinderspel, je hoeft niet meer zelf al het werk te doen. Dat geldt helemaal als je kiest voor een S-Tronic automaat. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard.

Met Audi Drive Select kan je kiezen voor verschillende rijstanden. In de Dynamic-stand wordt zelfs het uitlaatgeluid een tandje sportiever gezet, wat moet zorgen voor meer (rij)beleving.

De S3 Sportback debuteert op de autosalon van Genève maar zal op de Audi-stand niet direct opvallen tussen zijn A3- en S3-broertjes. De prijzen zijn nog niet bekend maar die krijgen we te horen ergens in aanloop naar de showroomintroductie in september.