Audi begint 2013 met een update van het Q5-assortiment. Een nieuwe motor, een nieuw optiepakket en het openen van de orderboeken van de SQ5 zijn de belangrijkste nieuwtjes.

De Audi SQ5 TDI is per direct te bestellen. Het topmodel met 3,0 liter V6 TDI-motor accelereert in slechts 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u. De prijs bedraagt 79.900 euro en voor dat bedrag laat de uitrusting volgens Audi ‘weinig meer te wensen over’.

Er is meer dieselnieuws. De 2.0 TDI Quattro was tot nu toe alleen verkrijgbaar met automatische versnellingsbak maar Audi levert deze uitvoering vanaf nu ook met een handgeschakelde zesbak. De 2.0 TFSI wordt leverbaar met 180 pk vermogen, een 225 pk sterke versie van deze motor was al verkrijgbaar. Beide varianten zijn naar te keus te koppelen aan een handbak of een automaat.

Tot slot is er een nieuw optiepakket: Pro Line Business. Dit pakket kost 1.150 euro en omvat onder andere een navigatiesysteem, een uitgebreide audio-installatie, telefoonvoorbereiding, boordcomputer met kleurenscherm en een anti-diefstal alarm.