Heb je 50.000 euro 'op de plank' liggen en wil je een snelle, Duitse hatchback? Dat komt goed uit, de nieuwe S3 Sportback kost 49.900 euro.

Audi maakt de prijzen bekend van de nieuwe S3 Sportback en opent direct de orderboeken. De vijfdeurs S3 kost minimaal 49.900 euro, de prijzen van de driedeurs volgen later. Voor dat geld krijg je een 2.0 TFSI-motor met 300 pk vermogen en 380 Nm koppel onder de motorkap.

De standaarduitrusting omvat 18 inch lichtmetalen wielen, sportstuur, xenonverlichting, licht- en regensensoren, sportstoelen, stoelbekledingcombinatie van stof en leder (parelnappa), Audi sound system en een diefstalarm. Een verlaagd sportonderstel, Quattro vierwielaandrijving en Audi Drive Select waarmee je verschillende rijstanden kunt selecteren zijn ook bij de prijs inbegrepen.

Tegen een meerprijs van 4.500 euro levert Audi de Pro Line Plus-uitvoering. Daarmee vul je de uitrusting aan met een navigatiesysteem, parkeerhulp achter, Bang & Olufsen sound system en LED-koplampen.

De S3 Sportback is standaard voorzien van handgeschakelde zesbak. Wil je liever een automaat? Dat kan, voor 51.270 euro krijg je een S3 Sportback met S Tronic-automaat. De orderboeken zijn per direct geopend.