Suzuki gaat zich de komende jaren richten op de compacte segmenten. Dat betekent dat er over drie jaar een uitgebreid assortiment van compacte Suzuki’s in de showroom staat.

Suzuki heeft nog maar net de nieuwe SX4 geïntroduceerd. Daar blijft het niet bij. Binnen 3 jaar komen er in ieder geval nog drie nieuwe Suzuki’s op de markt, zo weet tijdschrift Autocarte melden. Het gaat om een stadsauto, een compacte SUV en een compacte MPV.

Iets meer uitleg is daarbij op zijn plaats. Zo worden de Alto en Splash vervangen door één model, dat de ruimte van de Splash en het lage brandstofverbruik met de gunstige prijs van de Alto moet hebben. Een soort van Fiat Panda, maar dan van Suzuki.

Suzuki SX4 2013

Waarschijnlijk gaat deze auto 'gewoon' de naam Alto dragen. Op basis van een ingekort platform van de nieuwe SX4 verschijnt een compacte SUV, de opvolger van de oude SX4. Snap je het nog? De nieuwe SX4 is een paar maten gegroeid waardoor 'ie een segment hoger staat dan het model dat hij opvolgt. De nieuwe, compacte SUV kan je zien als tegenhanger van de Renault Captur. Die auto krijgt ook nog een MPV-broertje – een concurrent van de Nissan Note.

Dat betekent niet dat de Swift, die onlangs een facelift kreeg, van het toneel verdwijnt. Die krijgt in 2016 een opvolger. En daarmee zijn we er nog niet, Suzuki overweegt ook nog om een een gestroomlijnde stadsauto met een CO2-uitstoot van slechts 70 g/km naar Europa te halen. De Regina Concept (later omgedoopt tot G70) is daarvan de voorbode.