Skoda Rapid Sport

Wörtherseetour komt er weer aan. Dit jaarlijkse tuningfeestje van de Volkswagen Groep is altijd goed voor de première van een paar dik aangeklede studiemodellen. Zo ook de Skoda Rapid Sport.

Skoda neemt de Rapid Sport mee naar het Oostenrijkse Wörthersee, waar vanaf morgen het jaarlijkse tuningfestijn van de Volkswagen Groep van start gaat. Skoda zegt dat dit studiemodel ‘de kracht van Skoda-design laat zien en de mogelijkheden van de Rapid’.

Dat doet het merk door de auto in de kleuren Corrida Red en Steel Grey te spuiten en op 19 inch wielen te zetten. De sideskirts, dikke voor- en achterbumpers, grote luchtinlaten, flinke uitlaatpijpen en koolstofvezel details doen de rest.

In het interieur is een sportstuur te vinden. Recaro sportstoelen en verlichte dorpels kleden de Rapid Sport verder aan. De wijzigingen zijn alleen optisch, onder de motorkap is er niets veranderd. Wat Skoda van plan is met de Rapid Sport – behalve de show stelen in Wörthersee – is niet bekend. Wellicht dat bepaalde onderdelen later in afgezwakte vorm als sportpakket op de optielijst van de Rapid komen te staan.