Je wilt 20 procent op een Citroën DS4 en je vindt zo’n halfautomatische versnellingsbak maar niks? Dan is er goed nieuws, Citroën kan nu ook de handgeschakelde versie met 20 procent bijtelling leveren.

Citroën koppelt de 115 pk sterke e-HDi dieselmotor aan een handgeschakelde zesbak. Tot nu toe was deze zuinige motor alleen leverbaar met gerobotiseerde EGS-versnellingsbak. Als je toch liever schakelt én wilt profiteren van 20 procent bijtelling dan biedt de nieuwe uitvoering uitkomst.

Citroën levert de e-HDi in twee uitvoeringen: So Chic en Business. Die laatste is speciaal voor de zakelijke rijder samengesteld. De uitrusting is dan ook omvangrijk: e-MyWay navigatiesysteem, Bluetooth, lichtmetalen wielen, airconditioning met climate control, dodehoekdetectie, halflederen bekleding en sensoren voor licht, regen en om in te parkeren zijn standaard.

Het mooiste van alles is dat de handgeschakelde versie nog goedkoper is ook. De Business-uitvoering kost 28.330 euro, dat is 960 euro minder dan dezelfde uitvoering met EGS-automaat moet opbrengen. De So Chic-versie staat voor 29.990 euro in de prijslijst. Beide uitvoeringen zijn per direct verkrijgbaar.