BMW heeft een Competition Package ontwikkeld voor de vernieuwde M5 en de M6. Meer vermogen en aanpassingen aan het onderstel moeten de M5 en M6 nóg competitiever maken.

BMW grijpt het vernieuwen van de M5 – wat tegelijkertijd met de rest van het 5 Serie-gamma gebeurt – aan om het Competition Package te introduceren. Goed nieuws ook voor de M6, want die profiteert mee van dit nieuwe pakket.

Het vermogen van de 4,4 liter V8-motor wordt met het Competition Package van 560 pk naar 575 pk getild, een vermogenswinst van 15 pk dus. Dat zie je terug in de prestaties, de acceleratie van 0 tot 100 km/u is 0,1 seconden korter, van 0 naar 200 km/u duurt 0,2 seconden minder.

Belangrijker is echter de toegenomen rijbeleving, dankzij diverse aanpassingen aan het onderstel. De koets ligt 10 mm dichter bij het asfalt (alleen bij de M5) en BMW heeft verfijningen doorgevoerd aan onder andere de wielophanging, het differentieel, de stabilisatoren en de besturing. Speciale 20 inch wielen en een sportuitlaatsysteem met hoogglans zwarte sierstukken zorgen ervoor dat ogen en oren kunnen waarnemen dat er geen standaard M5 of M6 voor je staat.  

De wijzigingen aan de M5 zijn verder klein. Nieuwe, dubbele spijlen in de grille en iets andere koplampindeling zijn de belangrijkste wijzigingen. Uiteraard profiteert de M5 mee van alle andere verbeteringen van de vernieuwde 5 Serie.