Renault laat de successen van het Red Bull Racing Formule 1-team niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom is er nu de Mégane R.S. Red Bull Racing RB8.

Dat de Renault-motoren in de Formule 1-auto van Red Bull Racing een belangrijk aandeel leveren aan het succes van het F1-team mag duidelijk zijn. Daarom komt Renault met de Mégane R.S. Red Bull Racing RB8, vernoemd naar de F1-auto waarmee coureur Sebastian Vettel wereldkampioen werd.

De RB8 is uitgevoerd in de kleur Crepuscule Blue. Lichtgrijze accenten, zoals de spiegelkappen, achterspoiler en een vleugel in de voorbumper, zorgen voor wat contrast. Logo’s van Red Bull Racing, subtiele bestickering in de teamkleuren en natuurlijk de vermelding van het wereldkampioenschap Formule 1 in 2012 maken het feestnummer compleet. In het interieur zijn ook de nodige RBR-logo’s te vinden. De bekleding van de Recaro sportstoelen is speciaal voor deze gelimiteerde uitvoering aangepast.

Renault grijpt de komst van speciale R.S. aan om het R-Link-infotainmentsysteem te introduceren in de snelle Mégane. Daarmee zijn niet alleen het navigatiesysteem en de multimedia weer helemaal up-to-date maar ook de ‘racecomputer’ R.S. monitor. Die is nu tegelijkertijd met het navigatiesysteem te gebruiken. Bovendien kan je de behaalde prestaties opslaan op een USB-stick.

Renault start in de zomer met de verkoop van de R.S. De prijs is nog niet bekend.