Daar is ‘ie dan: de Renault Twin’Run Concept. Hij was al eerder gespot en nu heeft Renault het studiemodel officieel onthuld in Monaco.

Een eerbetoon aan de Renault 5 Turbo, dat is de Twin’Run. Maar dat niet alleen, het is de tweelingbroer van de Twin’Z conceptcar die op zijn beurt alvast vooruit blikt naar de volgende generatie Twingo.

Dat neemt niet weg dat de Twin’Run een aantal ontwerptrekjes van de Renault 5 heeft. De ontwerpers vonden bij het tekenen van de koplampen, de brede schouders en de ‘schijnwerpers’ duidelijk hun inspiratie bij de 5 Turbo uit de jaren ’80.

Onderschat de Twin’Run niet, hij heeft een buizenchassis en de V6-motor uit de Mégane Trophy. Die ‘racemotor’ levert maar liefst 320 pk. Het studiemodel staat op 18 inch wielen, die op de hoeken van de auto zijn geplaatst.

Renault wil met de Twin’Run vooral laten zien dat het merk nog altijd speelse auto's kan bouwen. Dat de conceptcar in Monaco is onthuld heeft een reden: daar vindt dit weekend een Formule 1-race  plaats.