'50' staat voor 50 jaar McLaren, maar ook voor de gelimiteerde productie van 50 exemplaren. McLaren presenteert de jubileumedities van de MP4-12C en 12C Spider

Morgen moet het McLaren Formula 1 Team zich weer bewijzen op het stratencircuit van Monaco maar nu al viert het merk een feestje. Dit jaar bestaat McLaren 50 jaar en daarom komt het Britse merk met de jubileum-editie '50' van zowel de MP4-12C als 12C Spider. 

Van beide modellen verschijnen vijftig exemplaren. Die zijn voorzien van een aantal exclusieve features en natuurlijk een enkele jubileum-badges. Zo staat de speciale 12C op 'ultra lichtgewicht' wielen die achter 20 inch groot zijn en voor 19 inch. De wielen zijn afgewerkt in Satin Black en voorzien van carbon-keramische remschijven in bijpassende maten. 

De voorbumper is met computertechniek geoptimaliseerd om meer downforce te creëren. Dit onderdeel bestaat uit koolstofvezel en carbon-Kevlar, zoals dat ook in de F1 wordt toegepast. De McLaren 50 12C wordt geleverd in de lakkleuren Carbon Black, Supernova Silver en McLaren Orange. 

Het interieur is volledig bekleed met leder. Een aantal extra's als een autohoes, limited edition sleutel en carbon sleuteldoosje worden bijgeleverd. In het Verenigd Koninkrijk lopen de prijzen van circa 230.000 tot 250.000 euro - maar daar kennen ze natuurlijk geen BPM.