Mooie auto’s kijken. Dat is wat je afgelopen weekend kon doen bij het Comomeer in Italië. De mooiste klassiekers en conceptcars komen daar elk jaar samen voor het Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is een van de meest prestigieuze klassiekerevenementen ter wereld. Dit weekend kwamen de mooiste auto’s weer samen in de schilderachtige tuinen van Villa d’Este aan het Comomeer in Italië. We hebben een fraaie sfeerimpressie van het evenement, dat door BMW wordt gesponsord.

Een zwarte Bugatti 57 SC Atlantic uit 1938 won zowel de publieks- als de juryprijs ‘best of the show’. Uit de ongeveer vijftig indrukwekkende klassiekers werd de Bugatti, die eigendom is mode-ontwerper Ralph Lauren, gekozen als mooiste.

De prijs voor de mooiste conceptcar ging naar de Alfa Romeo Disco Volante, die door het Italiaanse Carrozzeria Touring is ontworpen. Overigens had sponsor BMW zelf ook een fraai studiemodel meegenomen, de door ontwerpbureau Pininfarina getekende Gran Lusso Coupé.