De Subaru Legacy staat bekend vanwege z’n betrouwbaarheid, vierwielaandrijving en boxermotoren, maar niet vanwege z’n sprankelende uiterlijk. De Legacy Concept laat zien dat het ook anders kan.

Heeft de Subaru Legacy een stoffig imago? Als dat al zo is dan schudt de Legacy Concept die Subaru nu onthult al het stof van zich af. Het merk laat zien dat het ook anders kan, met een dynamisch, coupé-achtig ontwerp dat bovendien gespierd oogt.

Subaru zegt dat het front een driedimensionaal ontwerp heeft. De bekende Subaru-grille is flink gegroeid en moet het merkgezicht duidelijker vormgeven. De Legacy Concept is 4,93 meter lang en 1,94 meter breed en heeft 21 inch wielen.

Van het interieur zijn nog geen foto’s maar Subaru meldt dat er bruine, lederen bekleding met blauwe accenten is te vinden. Een aanraakscherm werkt 'op dezelfde manier als een tablet' en voor de bestuurder is er een driespaaks sportstuur. De lederen bekleding van de stoelen is ademend en dat moet zorgen voor een comfortabele zit op lange ritten.

Subaru onthult de Legacy Concept op de autoshow van Los Angeles volgende week aan het publiek. Hoe ver deze auto van het uiteindelijke productiemodel afstaat is niet bekend maar laten we hopen dat Subaru deze lijn doortrekt naar de nieuwe Legacy.