De prijs van de eerder deze week aangekondigde Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition is bekend. Exclusiviteit kent z’n prijs, in dit geval bedraagt die minimaal 295.130 euro.

Wil jij een van de laatste 350 exemplaren van de Mercedes-Benz SLS AMG hebben? Dan moet je minimaal 295.130 euro meenemen. Dat is namelijk wat de SLS AMG GT Final Edition kost. De Roadster heeft een prijskaartje van 303.600 euro. In beide gevallen betaal je een slordige 20.000 euro meer dan voor de SLS AMG GT zónder Final Edition-opsmuk.

Het aantal exemplaren van de SLS AMG GT Final Edition is gelimiteerd tot 350, daarna stopt de productie van de SLS AMG. Het onderscheidende van de Final Edition zit ‘m in de koolstofvezel motorkap met luchtuitlaat, frontsplitter en de enorme achterspoiler, die van de SLS Black Series is geleend. De gesmede AMG-wielen zijn verkrijgbaar is matzwart en hoogglans zwart en voorzien van speciaal voor de GT ontwikkelde Dunlop-banden.

In het interieur vind je exclusief Designo-leder met zilverkleurige stiksels in ruitpatroon, koolstofvezel afwerking, Alcantara bekleding op het stuur en een plaquette met het productienummer. De prestaties van de Final Edition zijn gelijk aan die van de ‘gewone’ GT. De V8-motor levert onveranderd 591 pk, waarmee de auto in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.

De productie van de Final Edition start in maart 2014.