Het is oktober en dat betekent dat de geheel nieuwe generatie van de Cadillac Escalade binnen een week wordt onthuld. De SUV staat in het teken van een upgrade naar nog meer luxe.

Aanstaande maandag, 7 oktober, zal in New York de vierde generatie Cadillac Escalade worden onthuld. Tijd dus voor wat teasers om ons op te warmen voor het nieuwe SUV-vlaggenschip van moederbedrijf General Motors. De foto's gaan vergezeld van een korte mededeling dat de nieuwe Escalade 'in alle opzichten naar een hoger niveau wordt getild', maar dat dit nergens zo merkbaar zal zijn als in het interieur.

Er zijn namelijk twee ideeën die Cadillac en GM willen uitstralen met de geheel nieuwe Escalade: luxe en eigentijds. Daarom zien we op de teasers zowel mooie interieurdetails die door vaklui met de hand verwerkt zijn, als een modern vormgegeven lichtunit die met up-to-date verlichting kan schijnen. 

Het persbericht vermeldt nog dat de meest recente connectiviteits- en veiligheidssystemen zijn toegepast - een beetje overbodig wellicht want van een luxeauto verwachten wij niet minder. In de nieuwe Escalade passen wederom acht personen. In 1998 begaf GM zich met de Escalade voor het eerst echt op de SUV-markt. Het grote model is nu niet meer weg te denken.