Marc Huisman Autobedrijf van het Jaar

In de nek-aan-nek race tussen de drie finalisten is Marc Huisman tot Autobedrijf van het Jaar 2013-2014 uitgeroepen. 

Gisteren is tijdens het Bovag-jaarcongres voor Onafhankelijke Autobedrijven het kampioenschap Autobedrijf van het Jaar beslecht. Marc Huisman Autobedrijf uit Alphen aan de Rijn mag deze titel het komend jaar voeren.

Volgens de jury, die de drie finalisten 'écht aan elkaar gewaagd' noemde, heeft de winnaar 'service en klanttevredenheid buitengewoon hoog in het vaandel staan' en 'combineert het ondernemerschap met lef en een duidelijke en goed doordachte toekomstvisie'. Dat klanten belangrijk zijn voor Marc Huisman blijkt ook uit de on-line klantenbeoordelingen, waar 56 klanten het bedrijf gemiddeld met het rapportcijfer 9,2 belonen. 

Voor deze verkiezing organiseerde Bovag eerst een internet poll, waarbij duizenden consumenten op hun favoriete autobedrijf konden stemmen. Een vakjury bezocht daarna de bedrijven op de shortlist. Daarnaast telden de Bovag-schouwingsrapporten en verslagen van mystery shoppers mee. Er is gelet op criteria als klantbeleving, ondernemerschap en toekomstvisie.

De drie finalisten zijn allemaal bedrijven die hun auto's op Autokopen.nl adverteren. Op de twee plaats eindigde Vakgarage Brauckmann uit Oostrum, een familiebedrijf dat net als Marc Huisman een merkonafhankelijk kwaliteitsbedrijf wil zijn. Derde werd Auto & Service uit Hengelo, gespecialiseerd in Audi, Seat en Volkswagen.