Gisteravond is in New York de vierde generatie Cadillac Escalade onthuld. Met meer ruimte, up-to-date features en een luxe interieur heeft Cadillac weer een vlaggenschip-SUV waarmee het voor de dag kan komen.

Aan de buitenzijde verschilt de geheel nieuwe Escalade niet zoveel met de huidige generatie, maar trek de deur open en daar is de vernieuwing. Als eerste vallen de 'premium materialen' op zoals hout en suede accenten. De grote SUV is voorzien van allerlei hedendaagse features, waaronder veiligheidssystemen, voice control en een Blu-Ray dvd-entertainmentsysteem achterin. Het Amerikaanse merk belooft ook meer stilte in de cabine. 

Inzittenden hebben meer ruimte gekregen, zowel voor hoofd als benen. De standaard Escalade meet nu 5,18 bij 2,04 bij 1,89 meter (lxbxh), de verlengde ESV 5,70 bij 2,04 bij 1,88 meter. Achterin is minimaal 433 liter ruimte voor de bagage en bij de Escalade ESV zelfs 1.096 liter. Door de tweede zitrij neer te klappen groeit deze tot maximaal 2.667 liter; doe de derde zitrij in de ESV ook naar beneden en je hebt 3.412 liter. 

Ook onder de motorkap vind je nieuws: de nieuwe V8 EcoTec3 FlexFuel-motor van 6,2 liter. Bij 5.600 tpm levert 'ie 420 paardenkrachten, het maximale koppel van 460 Nm is al bij 4.100 tpm beschikbaar. De krachtbron is gekoppeld aan een zestraps automaat en naar keuze twee- of vierwielaandrijving. De Escalade kan een trailer voorttrekken die, afhankelijk van de versie, maximaal circa 3.500 tot 3.700 kg weegt. 

Het publiek kan voor het eerst kennismaken met de vierde generatie Escalade tijdens de Los Angeles Auto Show in november. In de V.S. staat de SUV begin volgend jaar bij de dealers, in Europa arriveert 'ie pas eind volgend jaar. Tegen die tijd zullen de Nederlandse prijzen worden bekendgemaakt.