De autoshow van Tokio komt er weer aan en dat betekent dat de Japanse merken hun nieuwssluizen open zetten. Honda kondigt een nieuw studiemodel en de wereldpremière van een nieuwe SUV aan.

De tweejaarlijkse autoshow van Tokio is altijd leuk voor een paar (Japanse) primeurs. Eind november gaat deze autoshow van start, waar Honda twee primeurs aan het publiek zal tonen. De belangrijkste is de productieversie van de Urban SUV Concept, een studiemodel dat begin dit jaar debuteerde op de autoshow van Detroit.

De compacte SUV is voor Europa een belangrijke auto, al duurt het nog wel even voordat hij ons land bereikt. Reken op de tweede helft van 2014. Het platform waarop deze SUV staat is nieuw en dient ook als basis voor de toekomstige generatie Jazz.

Primeur nummer 2 is de S660 Concept, die je op de foto’s ziet. Mocht dit studiemodel je bekend voorkomen dan klopt dat, want het is een voortborduursel op de Small Sports EV Concept die twee jaar geleden op de autoshow van Tokio stond. De S660 staat iets dichter bij de realiteit dan z’n voorganger en laat zien dat Honda nog altijd serieuze plannen heeft voor een compacte, open sportauto.