BMW zet op de IAA Frankfurt alle schijnwerpers op de i8 en i3. Deze (deels) elektrisch aangedreven modellen zijn op de show onthuld.

De échte primeur van BMW hier in Frankfurt is de i8. Op de enorme stand van het merk is de hybride sportauto onthuld. Het is overduidelijk een broer van de i3, ze hebben diverse uiterlijke overeenkomsten. Maar de i8 is veel meer dan dat, het is een echte aandachtstrekker én imagobouwer voor het merk.

De i8 is een volbloed sportauto om te zien. De vleugeldeuren alleen al verhogen de funfactor. Een fraai en opvallend ontwerpelement is de ‘luchtbrug’ die aangebracht is aan de zijkant van de auto, en naadloos overgaat in de achterlichten. Een interieur met natuurlijke materialen en een rustige atmosfeer past bij het schone karakter van de i8. De sportcoupé is een plug-in-hybride - de technische details zijn al eerder bekend gemaakt - en dat heeft als voordeel dat je nooit met een lege accu komt te staan.

Waar de i8 alleen nog stilstaand mooi staat te zijn, daar rijdt de i3 al rond. Op de stand is een soort van circuit aangebracht waar de i3 geruisloos zijn rondjes doet. Op het binnenplein van het beurscomplex rijden ook i3’s. Oppassen dus, want je hoort ze niet aankomen. De i3 is de praktische auto van de twee ‘i’s’ en is redelijk ruim, ook op de achterbank. Om te zien is het ontwerp even wennen, maar opvallen doet de elektrische hatchback zeker. 

X5

De derde CO2-vriendelijke primeurs de Concept X5 eDrive. Deze plug-in hybride is bijna productierijp en kunnen we binnen 2 jaar in de showroom verwachten. Hij heeft een viercilinder benzinemotor en een elektromotor aan boord, waarmee hij in theorie slechts 90 g/km CO2 uitstoot.