Eigenaren van een McLaren 12C kunnen deze gratis upgraden met nieuwe techniek van de 650S. In tegenstelling tot wat McLaren eerder heeft gezegd stopt de productie van de 12C namelijk. De 650S neemt het stokje over.

De komst van de McLaren 650S zorgt tóch voor het einde van de 12C. Bij de introductie van de 650S, die niets meer of minder is dan een vernieuwde en verbeterde 12C, meldde McLaren nog dat de 12C gewoon zou blijven. Nu blijkt dat de 12C toch het veld moet ruimen. Voor de huidige eigenaren heeft McLaren nog een verrassing.

Alle bezitters van de 12C hebben een brief van McLaren gekregen waarin staat dat de productie van het model stopt. Het merk biedt voor alle 12C’s die nu rondrijden een gratis upgrade aan, met verbeteringen die ook op de 650S zijn te vinden. Niet de vermogensupdate, maar wel enkele actieve aerodynamische onderdelen en een upgrade voor het infotainmentsysteem. McLaren start in juni met de uitrol van de verbeteringen voor de huidige 12C's.  

Het merk zegt dat de beslissing om de productie te stoppen heeft te maken met de grote vraag naar 650S. De levertijd is in inmiddels opgelopen tot zes maanden, dus het merk heeft de productiecapaciteit in zijn fabriek hard nodig. Daar komt natuurlijk bij dat klanten nu bijna alleen maar kiezen voor de nieuwere 650S en niet meer voor de 'oude' 12C.