Toyota-logo

Toyota roept in Nederland maar liefst 26.000 auto’s terug. Er is geen reden tot paniek, het gaat om kleine gebreken.

Toyota roept de Urban Cruiser en Yaris terug naar de dealer voor twee verschillende gebreken. Van deze modellen die tussen juni 2005 en augustus 2010 gebouwd zijn kan het verstelmechaniek van de stoelen kapot gaan, als het mechanisme vaak en niet al te voorzichtig wordt gebruikt. Er zijn in Nederland geen meldingen bekend van een weigerend stoelmechanisme.

Van de Yaris en Urban Cruiser-modellen die tussen juni 2005 en februari 2009 zijn geproduceerd kan de stuurkolombevestiging beschadigd zijn, waardoor de stuurkolom uit positie raakt. Sturen blijft altijd mogelijk, dus een direct gevaar levert dit niet op en er zijn in Nederland ook geen meldingen bekend. Het euvel treedt alleen op als er veel en vaak ‘sportief’ met de auto wordt gereden.

Ten slotte roept Toyota nog enkele exemplaren van de Hilux, Land Cruiser en Rav4 terug naar de dealer. Hier kan de bedrading van de airbag in het stuur beschadigd raken door het sturen, waardoor de airbag niet meer werkt. In Nederland is een melding bekend van een airbaglampje dat ging branden als gevolg van een storing door dit euvel.

Alle eigenaren krijgen persoonlijk bericht van Toyota, de reparatiekosten komen uiteraard voor rekening van de dealer.