Voor het eerst sinds 1963 brengt Chevrolet weer een Z06 Cabrio softtop-uitvoering van de Corvette op de markt. Het is de meest krachtige cabriolet ooit door het merk geproduceerd. 

Chevrolet onthult aanstaande week, op de autoshow in New York, de Corvette Z06 Convertible. Het merk is van mening dat een 'drop-top supercar' eindelijk weer kan, sinds de laatste versie 51 jaar geleden op de markt verscheen.

"Tot voor kort was het onmogelijk een lichtgewicht open dakconstructie te maken die sterk genoeg was voor het remmen, bochtenwerk en de acceleratie van Corvettes top performance modellen", aldus hoofd techniek Tadge Juechter. Het dak moest sterk genoeg zijn om minimaal 600 pk te trotseren en op een 24 uurs endurance racer stand te houden. Er waren bijna 186.000 uren nodig waarin de computer het frame - al gemodelleerd voor de Corvette Stingray - de constructie opnieuw doorrekende na verkleining van het gewicht. Ten opzichte van het stalen dak van de vorige Z06 Cabrio is de nieuwe softtop-constructie 20 procent stijver.

Het dak moest sterk genoeg zijn voor minimaal 600 pk en een 24 uurs endurance racer.

De nieuwkomer in het kort

Omdat het meeste werk al gedaan was bij het ontwerp van de Stingray zijn slechts weinig aanpassingen nodig geweest voor de Z06 Cabrio. Grotere banden en wielen (19 inch voor en 20 inch achter) voor meer grip, grotere luchtinlaten voor betere track capaciteiten, bevestigingspunten voor het dak, een andere grille en daar heb je het wel mee gehad.

Het stoffen dak kan met een afstandsbediening van buiten de auto bediend worden. Ook tijdens het rijden tot 50 km/u kan het dak elektronisch geopend of gesloten worden. Achteraan zit een glazen ruit. De canvas is voorzien van geluidsabsorberende vulling. Er is keuze uit vier kleuren. De lakkleur van de auto keert terug achter de stoelen, in het opbergvak van het dak.

Net als bij de Stingray kun je kiezen voor GT-stoelen of stevigere Competition Sport-zetels. In het interieur vind je veel zachte materialen zoals nappaleder en micro-suede, maar ook aluminium en carbon voor de sportieve 'touch'. Van de vijf interieurkleuren zijn blauw en donkergrijs uniek voor de Z06.

Chevrolet Corvette Cabrio 2014

De motor, de LT4 6.2L V8 met compressor, komt uit de Z06 Coupé. Ook de cabriolet biedt 625 pk vermogen en 862 Nm koppel. Kopers krijgen de keuze uit de standaard zeventraps handbak met Active Rev Match en de nieuwe achttraps automaat met peddels aan het stuurwiel. Prestatiecijfers volgen nog. Chevrolet heeft nog niets bekendgemaakt over leverdatum of prijs.