Jaguar XK

Jaguar stopt aankomende zomer met de productie van de XK Coupé en Convertible. Er komt nog een beperkt aantal exemplaren naar Nederland.

Jaguar stopt in de zomer met de productie van de XK. De Coupé en Convertible mogen met een welverdiend pensioen. Als je deze ‘klassieker van de toekomst’ nog nieuw wilt kopen moet je dus snel zijn. Jaguar meldt dat er nog ‘een beperkt aantal’ XK’s naar Nederland komt.

De XK verdwijnt dus uit het assortiment en er komt voorlopig geen opvolger. Er gaan wel geruchten over een nieuwe grote coupé van het merk, maar die zijn nog niet bevestigd. Wil je toch een coupé of convertible van Jaguar, dan is er nog de kleinere F-Type.

De XK is verkrijgbaar met verschillende varianten van de 5,0 liter achtcilindermotor, met vermogens van 385 tot 550 pk. De vanafprijs is iets minder dan 140.000 euro. Voor dat geld rijd je in het automobiele equivalent van actrice Kate Winslet. Ian Calumn, de ontwerper van de XK, zei ooit over zijn creatie: “Het ontwerp van de XK is geïnspireerd door de ideale vrouw: Kate Winslet. Zij is een typische Britse ‘natural beauty’ én ze heeft inhoud – schoonheid die verder gaat dan alleen een oogverblindend uiterlijk”. Het is maar dat je het weet.