Nummer drie van de drieling meldt zich voor de make-over-behandeling. De Citroën Jumper is net als zustermodellen Peugeot Boxer en Fiat Ducato voorzien van een nieuwe neus, een verbeterd interieur en moderne infotainment- en veiligheidstechnieken.

De drieling is weer compleet. De Citroën Jumper is net als de Peugeot Boxer en Fiat Ducato vernieuwd. Hij heeft een nieuwe voorkant, waarin plaats is voor een specifieke Citroën-grille en koplampen met led-dagrijverlichting. In het interieur zijn nieuwe stoelen en armsteunen en een nieuwe radio met Bluetooth en MP3-afspeelmogelijkheid. Optioneel levert Citroën een 5 inch kleurenbeeldscherm, eventueel met navigatiesysteem en achteruitrijcamera. Ook nieuw is een tablethouder.

Bij de veiligheidssystemen noteren we een nieuwe, intelligente tractiecontrole, een afdaalassistent en een detector voor lijnoverschrijding. Citroën zegt de algehele kwaliteit van de Jumper te hebben verbeterd en ook de running costs zijn lager, onder andere dankzij een 15 procent lager verbruik. Dat is weer voor een deel te danken aan het start/stop-systeem dat het merk levert op de 2.2 e-HDi-motoren. De vermogens in de Jumper lopen uiteen van 110 tot 180 pk, daaraan is niets veranderd.

Ook de mogelijkheden om de Jumper naar behoefte samen te stellen zijn gelijk gebleven. Dat betekent dat er diverse hoogte- en lengtematen leverbaar zijn, in personen-, bestelwagen- en chassis-cabine-uitvoering.

De vernieuwde Jumper verschijnt later dit voorjaar in de showrooms, prijzen zijn nog niet bekend.