Mini heeft de Paceman Adventure Concept onthuld. Deze pick-up op basis van de Paceman heeft een grotere bodemspeling om ver buiten de gebaande paden te kunnen komen.

Avontuur! Zo’n Mini Paceman is natuurlijk leuk, maar niet geschikt voor het écht ruige werk. Daarom komt Mini met de Paceman Adventure Concept, die is ontwikkeld in Duitsland bij moederbedrijf BMW - door leerling-ontwerpers en hun begeleiders.

De Adventure Concept is een pick-up met laadklep. De achterbank heeft het dus niet overleefd maar daarvoor in de plaats is er een heleboel laadruimte. Op het dak is nog een extra rek aangebracht voor het reservewiel. Vier extra lampen zorgen voor een goed zicht in het donker op plaatsen waar geen straatlantaarns zijn. Een verhoogde luchtinlaat is handig als je riviertjes over wilt steken en de vergrote bodemspeling helpt daar ook bij. Uiteraard is de speciale Paceman voorzien van vierwielaandrijving.

Voor de aandrijving zorgt een potente 1.6 turbomotor. 184 pk moet genoeg zijn om in het terrein mee te komen. De Adventure Concept is een one-off, er komt dus helaas geen gelimiteerde productie-oplage.