Opel Agila

Opel werkt op dit moment aan een nieuwe generatie van de Agila. Het wordt een op zichzelf staand model dat meer als échte stadsauto wordt gepositioneerd.

De volgende generatie Agila, die in 2015 wordt verwacht, deelt zijn techniek niet langer met de Suzuki Splash. Opel gaat de auto zelf ontwikkelen en kan de Agila nu als échte stadsauto in de markt zetten. De nieuwe generatie Agila wordt een regelrechte concurrent van de Volkswagen Up! en Hyundai i10 - in ieder geval qua prijs. 

Die mogelijkheid ontstaat omdat zustermerk Chevrolet zich terugtrekt van de Europese markt, waarmee ook de Spark verdwijnt. Die auto krijgt wel een opvolger, maar die wordt dus niet in Europa verkocht. Het zustermodel van die Spark is de nieuwe Agila, die nu niet meer in het vaarwater van Chevrolets kleinste zit. Bovendien neemt de Agila, die wellicht een andere naam krijgt, zo meer afstand van de Adam en Corsa.

De Agila krijgt waarschijnlijk de beschikking over de nieuwe 1.0 driecilindermotor van Opel, die onlangs in de Adam debuteerde. Daar levert deze motor minimaal 90 pk. Wellicht dat er voor de Agila nog een afgezwakte variant met zo’n 75 pk komt.