Dodge presenteert de 716 pk sterke Charger SRT Hellcat, de krachtigste sedan ter wereld. Na 13 minuten volgas geven is de tank leeg.

De Dodge Charger SRT Hellcat is de meest extreme sedan van Dodge ooit. De Charger is officieel niet in Europa te verkrijgen, maar gespecialiseerde importbedrijven zullen ongetwijfeld een aantal exemplaren van de Hellcat naar Nederland halen.

De Charger SRT Hellcat is de krachtigste sedan ter wereld. Net als de onlangs onthulde Challenger SRT Hellcat heeft de Charger een 6.2 V8 motor met supercharger die 716 pk produceert. Van 0 naar 96 km/u (0-60 mph) duurt slechts 3,7 seconden. De topsnelheid is 328 km/u. Als de Charger 13 minuten lang volgas gaat dan is de tank leeg, bizar. De auto wordt geleverd met twee sleutels, waarvan er maar één toegang geeft tot het volledige vermogen. Als de Charger Hellcat met de andere sleutel wordt gestart staat er een veiligere 500 pk ter beschikking.

De V8 is gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak. Uiteraard zijn remmen (van Brembo), wielen, veren, dempers en andere onderdelen aangepast om het hoge vermogen aan te kunnen. De motorkap en voorbumper hebben extra koelgaten om de ruim 700 pk sterke achtcilinder turbomotor van extra koeling te voorzien.

De Charger Hellcat wordt in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal van 2015 leverbaar, daarna zullen de eerste auto’s onze kant op komen.    

Update 14 aug. 2014, 9.35 uur: video toegevoegd