Aston Martin DB9

Aston Martin is er nog niet uit hoe de opvolger van de DB9 gaat heten. Om teleurstellingen te voorkomen heeft het merk alvast de namen DB10, DB11, DB12, DB13 en DB14 vast laten leggen.

Aston Martin heeft nog even de tijd om na te denken over hoe de opvolger van de DB gaat heten. Het merk presenteert de auto pas in 2016. Onlangs druppelden al wat technische details over de auto naar buiten, maar de naam blijft nog even geheim, om de simpele reden dat ze er bij Aston Martin nog niet helemaal over uit zijn. Wel is nu bekend dat het merk de namen DB 10 tot en met DB14 vast heeft laten leggen.

De meest logische optie is DB11. Bij de vorige modelwisseling werd ook een cijfer overgeslagen. Bovendien zou Aston Martin willen laten zien dat het nieuwe model twee stappen vooruit is ten opzichte van de DB9.

Het nieuwe model wordt in ieder geval technisch helemaal anders. Dankzij de samenwerking met Mercedes-AMG huist er namelijk bij toekomstige V8-modellen een achtcilinder van Duitse origine onder de kap. Ook zou Aston Martin het qua styling over een andere boeg willen gooien bij het nieuwe model, zo verklapte ontwerpbaas Marek Reichman onlangs al.