Mercedes-Benz gaat de naam M-Klasse schrappen. De auto zal binnenkort als GLE door het leven gaan. Het is onderdeel van het plan om het assortiment van Mercedes-Benz overzichtelijker te maken.

Mercedes-Benz gaat een aantal naamswijzigingen doorvoeren in zijn assortiment. Dat betekent ook dat er een aantal namen, die het merk al jaren voert, zullen verdwijnen. De eerste ‘klinkende naam’ die eraan moet geloven is de M-Klasse. Volgens Automotive News zou dat begin volgend jaar al gebeuren.

De M-Klasse krijgt in 2015 een facelift, die Mercedes-Benz aangrijpt om de naam te wijzigingen in GLE. De letters GL krijgen straks alle SUV’s van Mercedes, de toevoeging E verwijst naar de grootte van de auto. De GLA is de kleinste en gerelateerd aan de A-Klasse, de GLE is de SUV-uitvoering van de E-Klasse.

Volgens deze theorie wijzigt Mercedes-Benz nog een aantal namen. De GLK wordt omgedoopt tot GLC en de GL, die nu helemaal geen ‘derde letter’ heeft, krijgt als top-SUV de toevoeging S. Eventuele afgeleiden van de SUV’s, zoals een coupé-achtige, krijgen een uitgeschreven toevoeging – in dit geval dus Coupé.