Saab 9-3

Het is nog niet over voor Saab. Het merk krijgt van de rechter nog eens 3 maanden uitstel om te reorganiseren. Een autofabrikant heeft een intentieverklaring getekend om de boel over te nemen.

Eind november moest duidelijk worden of Saab en moederbedrijf NEVS nog toekomst hebben. Die duidelijkheid is er niet, maar de rechter in het Zweedse Vänersborg verleent opnieuw 3 maanden uitstel van betaling om de boel te reorganiseren. Het extra uitstel wordt verleend omdat er een serieuze overnamekandidaat is.

Een ‘internationale autofabrikant’ heeft een intentieverklaring getekend om Saab over te nemen. Het langetermijndoel is om van Saab een autofabrikant te maken die wereldwijd auto’s gaat verkopen die zijn gebaseerd op het Phoenix-platform – dat is ontwikkeld in de periode dat het merk nog eigendom van het Nederlandse Spyker was.

De naam van de overnamekandidaat wordt nog niet bekend gemaakt, omdat de onderhandeling nog volop bezig zijn. De hulp komt zeer waarschijnlijk uit China of India. Saab is een kat met negen levens. Gaat het merk voor de zoveelste keer gered worden?